Håndter den fedeste og grimmeste frø først!

Brian Tracy har skrevet en skøn lille bog der hedder ”Spis frøen”. Der handler om, at vi skal spise den største, grimmeste og fedeste frø først. Frøen en et synonym for vores opgaver. Bogens budskab er derfor, at vi altid skal starte med at håndterer den opgave, som påvirker os mest og som vi vil være mest tilbøjelig til at skyde foran os.

Der er flere gode årsager til denne strategi:

  1. En opgave som du skyder foran dig hele dagen – og måske flere dage… påvirker dig mentalt. Den fylder i arbejdshukommelsen og bevirker, at du har mindre arbejdskapacitet til at håndterer de andre opgaver.
  2. Når du går i gang med opgaven enten sidst på dagen, er du måske lige som jeg, træt og uoplagt, hvorfor opgaven tager meget længere tid.
  3. Hvis du laver opgaven lige før deadline, kan det være nemt at føle sig stresset og dermed hurtigt opnå et dårligere resultat.

Vær bevidst om at ”frøen” kan vise sig i form af både en større opgave, men også som en mindre ting, som at foretage en opringning du viger udenom,  få lavet dine rygøvelser osv. Når du har håndteret den største ”frø-opgave”, tager du fat i den næststørste og således fremover. Udnytter du denne strategi, vil du hurtigt opleve, at du får frigjort plads i din arbejdshukommelse og når mere i løbet af dagen.

Prøv denne strategi både i forhold til de huslige opgaver og på arbejdet og mærk hvordan du får mere energi.

Lotte

Lotte W Vesterli
Coach, Ergoterapeut, RIM-facilitator
www.vesterli-coaching.dk
Mobil: 60 18 32 36
Mail: coaching@vesterli.dk