Er det i orden at tage telefonen til et møde?

Jeg kontaktede en klient, som tog telefonen, mens hun deltog i et møde. Selv om det er almindeligt forekommende i dag og – mere eller mindre – accepteret, er der flere grunde til at stoppe. En ting er, at det er irriterende for andre, vigtigere er det, at det betyder mødet tager længere tid end nødvendigt. Selv en kort telefonopringning tager din koncentration væk fra mødet. Når opringningen er forbi tager det tid at flytte fokus tilbage på mødet. Dette gælder både for dig og for de andre mødedeltagere, da vi automatisk og ubevidst lytter til andres samtaler.

Næste gang du deltager i et møde, så vælg at slukke eller sætte din telefon i ”forstyr ikke” funktion og bed de andre mødedeltagere gøre det samme. Sæt nu intentionen at afholde et effektivt, fokuseret møde og læg mærke til, hvor hurtigt I kan blive færdige, når I fokusere 100 procent på mødet.