Krigen påvirker dig i dag?

”Det var først som voksen det gik op for mig hvor stærkt krigen har præget mig” Fortæller en kvinde i Kristelig dagblad i dag. Som datter af en jøde er hun opvokset i skyggen af krigen, selv om hun er født i 1956, og har altid været parat til at flygte. Da det gik op for hende hvor stærke spor krigen havde sat og at hun var godt i gang med at videregive sin egen nedarvede angst til sine børn, besluttede hun sig for at aktivt arbejde med sig selv og komme videre med sit liv.

Angst kan nedarves gennem generationer. Gang på gang har jeg i mine behandlinger støt på oplevelser der stammer tilbage fra krigen. Ved at bryde kæden har det været muligt at hjælpe mine klienter til at komme videre i deres liv.

Selv om vi ikke bevidst er opmærksom på, at den angst vi oplever bygger på nedarvede oplevelser, fortæller mine klienter ofte efterfølgende at ”nu giver det hele pludselig mening.” Måske går du rundt med en ubegrundet angst, en følelse af at den angst du føler i dag bygger på andet og mere end de oplevelser du har haft i dit eget liv, uanset hvor stærke de har været. Vores sind kan kun håndterer en bestemt mængde belastning. Når noget af denne er opbrugt af tidligere generationers oplevelser, har du kun så meget tilbage til at håndterer dine oplevelser i dag.

Når du arbejder med dig selv og går efter oplevelserne bag dine symptomer, altså ved en udefra og ind tilgangsvinkel, kan du få fat i de bagvedliggende årsager og bearbejde dem. Dette gøres bedst ved at få hjælp af en terapeut der er uddannet til at arbejde ved hjælp af en indefra og ud tilgangsvinkel.

Ved at bearbejde de dybtliggende, nedarvede følelser kan du rumme mere inden din kop flyder over. Angst, stress m.m. kan bearbejdes hurtigere og mere effektivt inden de sætter sig som indre blokeringer.

At arbejde med dig selv løbende er vigtigt, for at du kan leve dit liv fuldt ud med størst mulig indre tilfredshed.

For at høre hvordan jeg kan hjælpe dig, så kontakt mig på tlf. 60 18 32 36 eller send en mail til lotte@vesterli.com så vi kan aftale en tid til en indledende, uforpligtende snak.

Lotte

Lotte Vesterli
Ergoterapeut, Coach, Master RIM-facilitator
www.videremedlivet.dk
Med forfatter til “Success University for Woman” udkommer 22 september 2015
Kommende forfatter til “Livet efter Mobning”