Når vores velgennemtænkte planer væltes omkuld

Når vores velgennemtænkte planer væltes omkuld

Jeg står af på en tæt – meget tæt – pakket perron på Svanemøllen station. Ved siden af mig taler folk om, hvordan de allerede har ventet på det næste tog mod København i mere end 30 minutter. Mange virker stressede og beskylder DSB, brokker sig over livet i al almindelighed og forsinkelser i særdeleshed.

10 minutter efter kommer det næste tog fra Farum, der igen vender på Svanemøllen og kører tilbage. Godt nok er jeg taget afsted i god tid, men nu er kl. Efterhånden kvart over 9 og kl. 9.45 skal jeg være ved Nørreport, hvor jeg skal holde oplæg kl. 10.00. Det er tid til en dyb indånding og plan B!

Jeg bruger de næste 10 minutter på at kæmpe mig ud af perronen. Finder en alternativ vej til Nørreport og får kontakt med stedet. Nu ved de i det mindste, at jeg er på vej!

Kl. 9.55 er jeg på vej op af trappen, Kl. 10.10 er jeg i gang med mit oplæg!

Hver gang vi ender i en situation som vælter vores velgennemtænkte planer omkuld, har vi et valg.

  1. Jeg kunne have valgt at blive stresset, føle mig snydt at DSB, der væltede mine planer om at komme afslappet og i god tid.
  2. Eller jeg kunne vælge hurtigt at undersøge mulighederne for en plan B, kontakte stedet og forklare situationen og mine tiltag. Tage en dyb indånding og slappe af, velvidende at jeg havde gjort, hvad jeg kunne for at nå min destination så hurtigt som muligt.

Ved at vælge plan B kunne jeg nu benytte ventetiden til at slappe af og fokusere på mit kommende oplæg.

Senere blev jeg spurt om, hvordan jeg kunne virke så rolig og afslappet under mit oplæg efter sådan en stresset start på formiddagen. Dertil kunne jeg kun svare at ved at dyrke ’meditation og mindfulness i hverdagen’ havde jeg overskuddet og teknikkerne til bevidst at slappe af i en stressfuld situation og effektivt undersøge hvilke andre muligheder jeg havde.

Flere studier har vist, at det at dyrke Mindfulness i hverdagen er noget af det bedste vi kan gøre for os selv, i forhold til at forebygge stress.

Mindfulness giver dig

  • Øget fokus
  • Indre balance
  • Teknikker til at kunne finde løsninger i en stresset situation
  • Mere energi
  • Øget overskud til familie og venner

Er du interesseret i at lære mere, så holder jeg løbende kurser i ’meditation og mindfulness i hverdagen’ Læs mere på http://lottevesterli.dk/meditation-og-mindfulness-kursus

Kurserne afholdes også i virksomheder og tilpasses jeres behov. Den tid du investere i kurset kommer tifold igen i form af øget fokus og overskud.